Groseri - Yemek Tarifi Detay - Ayva Tatlısı
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı

Malzemeler

4 adet büyük boy ayva

16 yemek kaşığı toz şeker

5 su bardağı su

1 adet çubuk tarçın

3 adet karanfil

Servisi için:

100 gram kaymak

4 yemek kaşığı toz antep fıstığı

 

 

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.

Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.

Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.

Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin.

Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin.

Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

 

Carted` Or Ayva Tatlısı Karışımı 240 g
Carted` Or Ayva Tatlısı Karışımı 240 g
Adet
4,35 TL
TL
Groseri Toz Şeker 1 Kg .
Groseri Toz Şeker 1 Kg .
Adet
37,50 TL
TL
İçim Kaymak 180 Gr.
İçim Kaymak 180 Gr.
Adet
74,50 TL
TL
Antep Fıstığı Taze Kg.
Antep Fıstığı Taze Kg.
Kg
300,00 TL
TL