Groseri - Yemek Tarifi Detay - Balık Köftesi & Humus
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Balık Köftesi & Humus
Balık Köftesi & Humus

Malzemeler

Humus İçin Malzemeler

1,5 su bardağı Nohut

Zeytinyağı

2 diş Sarımsak

3 yemek kaşığı süzme Yoğurt

Tuz

Karabiber

Kimyon

Balık Köftesi İçin Malzemeler

1 adet levrek

Zeytinyağı

1 adet patates

1 yemek kaşığı tereyağı

¼ su bardağı süt

Tuz

Karabiber

Muskat

¼ bağ dereotu

2 – 3 dal taze kişniş

1 limon kabuğu

Ayçiçek yağı – kızartmak için

Panelemek için Malzemeler

2 adet yumurta

Un

Panko

Süslemek İçin Malzemeler

Yenilebilir çiçek

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tutam pul biberi

1 tutam çam fıstığı

Nasıl Yapılır?

Humus için nohut, zeytinyağı ve sarımsağı rondodan çekin, kıvamı inceldiğinde rondodan alıp bir süzgeçten geçirin üzerine tahin, süzme yoğurt, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırıp kenara alın.
Balığınızı balık tahtanıza alıp filetosunu çıkartın. Orta kısmında kılçıkları kalırsa cımbız yardımı ile alın. Tavanızı ocağa alıp altını yakın ve ısınmaya bırakın. Isınan tavanıza çok az zeytinyağı gezdirip balık filetolarını derili kısmı alta gelecek şekilde tavaya yerleştirip derileri çıtırdayana kadar pişirin. Ardından bir dakika kadar da etli kısmını pişirip kenara alın.
Patatesi soyup, bir karıştırma kabına koyup ezin, üzerine tereyağı ve süt ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat rendesi ile tatlandırıp karıştırın.
Dereotu ve kişnişi ince ince kıyın, patates püresinin içerisine ilave edin. Limon kabuklarını da zest edip ekledikten sonra balıkların etli kısımlarını derisinden ayırarak didikleyip patates püresi ile ezerek karıştırın. Yağ dolu tavanızı ocağa alın ve ısınmaya bırakın.
Bir tabak içerisine iki adet yumurta kırın ve çırpın. Küçük bir kaseye zeytinyağı koyun ve bu yağ ile elinizi yağlayın. Hazırladığınız balık köftesi harcından limon büyüklüğünde parçalar ayırın ve bunlara elinizle yassı yuvarlak bir form verin. Köftelerinizi önce un, sonra yumurta son olarak da pankoya buladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü iyice kızartın. Kızaran köfteleri peçete olan bir tabağa aktarıp fazla yağından arındırın.
Servis tabağınıza humusunuzu uzun şekilde yayın. Kızarttığınız köfteleri tabağınıza yan yana yerleştirin. Küçük bir tavayı ocağa alıp çam fıstıklarını kavurun. Üzerine yağ ekleyip pul biberle tatlandırın ve humusun üzerine gezdirin. Yenilebilir çiçek ile süsleyerek servis edin.

 

Groseri Nohut 10 Mm 1 Kg.
Groseri Nohut 10 Mm 1 Kg.
Adet
13,35 TL
TL
Kristal Riviera Zeytinyağı 1 Lt. Teneke
Kristal Riviera Zeytinyağı 1 Lt. Teneke
Adet
408,30 TL
TL
Sarımsak Kuru Kg.
Sarımsak Kuru Kg.
Kg
240,00 TL
TL
İçim Süzme Yoğurt 650 Gr.
İçim Süzme Yoğurt 650 Gr.
Adet
86,10 TL
TL
Bağdat Kimyon 75 Gr Poşet.
Bağdat Kimyon 75 Gr Poşet.
Adet
45,20 TL
TL
Levrek 400-600 Gr
Levrek 400-600 Gr
Kg
175,00 TL
TL
İçim Süt 1 Lt. %3 Yağlı
İçim Süt 1 Lt. %3 Yağlı
Adet
35,90 TL
TL
Bağdat Muskat 75 Gr
Bağdat Muskat 75 Gr
Adet
32,89 TL
TL
Dere Otu Adet
Dere Otu Adet
Adet
13,00 TL
TL
Bağdat Kişniş 40 Gr
Bağdat Kişniş 40 Gr
Adet
18,00 TL
TL
Limon Dikenli Kg
Limon Dikenli Kg
Kg
30,00 TL
TL
Yudum Kızartma Ustası 2 Lt
Yudum Kızartma Ustası 2 Lt
Adet
102,40 TL
TL
Gönüloğlu Yumurta 15’li 63-73Gr
Gönüloğlu Yumurta 15’li 63-73Gr
Adet
20,95 TL
TL
Bağdat Dolmalık Fıstık 23 Gr Poşet.
Bağdat Dolmalık Fıstık 23 Gr Poşet.
Adet
77,10 TL
TL