Groseri - Yemek Tarifi Detay - Et Sote
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Et Sote
Et Sote

Malzemeler

5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan

500g kuşbaşı et

2 adet domates

4 adet sivri biber

Pul biber

Karabiber

Kekik

Sıcak su (üzerini geçecek kadar)

Tuz

 

Nasıl Yapılır?

Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım. Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.

Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim. Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım. Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım. Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.

 Son olarak tuzunu ayarlayıp karıştıralım. 5 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım. Et sote yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun

Ona Ayçiçek Yağı 1 Lt.
Ona Ayçiçek Yağı 1 Lt.
Adet
94,20 TL
TL
Söke Un 1 Kg
Söke Un 1 Kg
Adet
32,40 TL
TL
Tat Domates Salçası Cam 710 Gr
Tat Domates Salçası Cam 710 Gr
Adet
59,90 TL
TL
Soğan Kuru Kg.
Soğan Kuru Kg.
Kg
29,90 TL
TL
Domates Hormonsuz Salkım Kg.
Domates Hormonsuz Salkım Kg.
Kg
87,00 TL
TL
Bağdat Pul Biber 80 Gr Poşet.
Bağdat Pul Biber 80 Gr Poşet.
Adet
42,70 TL
TL
Bağdat Karabiber 40 Gr Poşet.
Bağdat Karabiber 40 Gr Poşet.
Adet
48,90 TL
TL
Bağdat Kekik 25 Gr Poşet.
Bağdat Kekik 25 Gr Poşet.
Adet
28,50 TL
TL
Dana İtalyan Sote Kg.
Dana İtalyan Sote Kg.
Kg
858,40 TL
TL
Sütaş Pastörize Tereyağ 1 Kg.
Sütaş Pastörize Tereyağ 1 Kg.
Adet
474,90 TL
TL
Biber Köy Kg
Biber Köy Kg
Kg
117,00 TL
TL