Groseri - Yemek Tarifi Detay - Etli Safranlı Pilav
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Etli Safranlı Pilav
Etli Safranlı Pilav

ETLİ SAFRANLI PİLAV

Malzemeler

500 gram kuşbaşı kuzu eti

2 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

1/2 adet havuç

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

1/2 çay kaşığı safran (ya da aspir)

5 gram kuş üzümü


Nasıl Yapılır?

Pirinci tuzlu suda bir saat bekletin.

Yarım havucu rendeleyin. Sarımsağı minik parçalara bölün ve tereyağında soteleyin. Etleri ekleyin.

Kendi suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. Kuş üzümü ve diğer baharatları ekleyin, üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Et yağında kalınca 2 bardak su ekleyin.

Safranı sıcak suda eritin.

Su kaynadığı zaman iyice yıkanmış ve süzülmüş pirinci ve kesme şekeri ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp, 20 dakika kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun!

Groseri Pilavlık Pirinç 1 Kg
Groseri Pilavlık Pirinç 1 Kg
Kg
55,20 TL
TL
Pınar Tereyağ 125 Gr.
Pınar Tereyağ 125 Gr.
Adet
8,35 TL
TL
Sarımsak Kuru Kg.
Sarımsak Kuru Kg.
Adet
240,00 TL
TL