2 adet tavuk göğsü
1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 dilim cheddar peyniri
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
2 adet soğan
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan
3 adet közlenmiş biber
Tavuk göğüslerini ortadan ikiye ayırın. Zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak tozu ve toz kırmızı biberi ilave edip marine edin.
Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Kabak, kırmızı biber ve soğanları uzun uzun jülyen şeklinde doğrayın.
1/4 su bardağı zeytinyağını ısınan tavaya dökün. Zeytinyağı ısındıktan sonra soğan, biber ve kabağı ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra soğutun.
Süzme yoğurt, sarımsak, közlenmiş patlıcan ve biberi bir kasenin içinde karıştırın.
Marine olan tavukların içine cheddar peyniri ve soteyi ilave edip, kürdan yardımı ile uçlarını birleştirin.
Tavayı ısıtın ve tavukların her iki yüzünü de 10-15 dakika pişirin. Kürdanları çıkarıp, tabanına beğendi koyduğunuz tabağın üzerine tavukları yerleştirin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!