6 adet tavuk baget
Tuz
Karabiber
3 adet dikdörtgen milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
Susam – kavrulmuş
Tavuğu Haşlamak İçin Malzemeler
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
Tuz
5 – 6 adet tane karabiber
5 – 6 su bardağı su
Tavuğu haşlamak için;
Tavuk bagetlerinizi tencerenize alın.
İçerisine iri doğradığınız soğan ve havucu alın.
Defne yaprağı, tuz, tane karabiber ve suyu ekleyip tavuğunuzu haşlayın.
Soğuması için kenarda bekletin ve tavukların derilerini üzerinden ayırın.
Milföy hamurlarınızı bir hamurdan 6 tane uzun şerit çıkaracak şekilde kesin.
Tavuklarınızın her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin.
Kestiğiniz hamurları tavuğunuza sarın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve kavrulmuş susamları serpiştirin.
Tavuklarınızı pişireceğiniz fırın kabının altına su ekleyin.
Üzerine teli yerleştirin ve tavuklarınızı dizin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.