Etler için Malzemeler
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı un renkte kalması için un ve limonlu bir suda bekletebilirsiniz.
Sebzeler için Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy soğan
4 – 5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kereviz sapı
2 adet patlıcan
2 adet büyük boy patates
2 adet büyük boy havuç
2 adet kırmızı kapya biber
3 – 4 adet yeşil köy biberi
1 su bardağı bezelye
2 adet büyük boy domates
Tuz
Karabiber
3 su bardağı et suyu veya sebze suyu
1 adet defne yaprağı
Etleriniz için;
Kuzu etlerinizi kuşbaşı doğrayın.
Etlerinizi hafif una bulayın eğer çok gelirse bir süzgeçten geçirerek fazla unundan arındırın.
Tencerenizi ocağa alın ve ayçiçek yağını ekleyip ısıtın.
Ardından etlerinizi içerisine ekleyin ve 10 dakika soteleyip kenara alın.
Sebzeler için;
Aynı tencerenin içerisine tereyağını ekleyin ve eritin.
Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif yumuşayana kadar soteleyin.
İnce doğranmış sarımsağı ilave edip sotelemeye devam edin.
Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Küp doğradığınız bütün sebzeleri tencerenize ilave edin birkaç tur karıştırın.
Bezelyeyi de ilave edin ve pişirmeye devam edin.
Domateslerinizi küp küp doğrayın ve tencerenize ilave edin.
Et, tuz, karabiber, suyu ve defne yaprağını ilave edip tencerenizin kapağını kapatın.
Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 45–50 dk. pişirin.