Groseri - Yemek Tarifi Detay - Patatesli Antrikot
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Patatesli Antrikot
Patatesli Antrikot

Malzemeler

Zeytin Yağı

2 adet Soğan

2-3 adet Patates

4 adet Antrikot

4 diş Sarımsak

3-4 adet Domates

1 çay kaşığı Şeker

Tuz

Karabiber

Taze Kekik

Nasıl Yapılır?

 

Antrikotlarınızı iki yağlı kağıt arasına alın ve bir et döveceği yardımıyla hafif dövün.
Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
Isınan tencerenizin içerisine antrikotları alın.
Tuz ve karabiber serpip iki tarafını da mühürleyin.
Etleriniz renk alınca kenara alın.
Soğan ve patatesleri halka olacak şekilde ince dilimleyin.
Domatesleri küp küp doğrayın.
Tencerenizin içerisine zeytinyağı ilave edin.
Dilimlediğiniz soğanı tabana dizin.
Üzerine patateslerin yarısını dizin.
Etleri yerleştirin ve kalan patatesleri etlerin üzerine gelecek şekilde dizin.
İnce doğradığınız sarımsakları ekleyin.
Üzerlerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin.
Doğradığınız domatesleri ve toz şekeri ekleyin.
Tencerenizin kapağını kapatın ve 1 saat kısık ateşte pişmeye bırakın.
Yemeğinizin pişmesine 15 dakika kala taze kekikleri serpiştirin ve pişirmeye devam edin.

Kristal Riviera Zeytinyağı 1 Lt. Teneke
Kristal Riviera Zeytinyağı 1 Lt. Teneke
Adet
408,30 TL
TL
Soğan Kuru Kg.
Soğan Kuru Kg.
Kg
24,90 TL
TL
Patates Kg.
Patates Kg.
Kg
22,50 TL
TL
Dana Antrikot Kg.
Dana Antrikot Kg.
Kg
695,80 TL
TL
Sarımsak Kuru Kg.
Sarımsak Kuru Kg.
Kg
240,00 TL
TL
Domates Kg.
Domates Kg.
Kg
65,00 TL
TL
Groseri Toz Şeker 1 Kg .
Groseri Toz Şeker 1 Kg .
Adet
37,50 TL
TL
Taze Kekik Adet
Taze Kekik Adet
Adet
87,00 TL
TL