Tabanı İçin Malzemeler
4 adet Simit
4 su bardağı et suyu
Tuz
İç Harcı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı Zeytin Yağı
2 adet küçük boy Soğan
½ adet Sarı Dolmalık Biber
½ adet Kırmızı Biber
2 adet Sivri Biber
250 gram Kıyma
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kuru Nane
Yoğurt Sos İçin Malezemeler
3 su bardağı Yoğurt
2 diş Sarımsak
3 Yemek kaşığı kavrulmuş Susam
Tabanı için;
Et suyunu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
İçerisine tuz serpin.
Simitlerinizi 3 parmak kalınlığında olacak şekilde doğrayın.
Kaynayan et suyunuzun içerisine simitlerinizi alın ve 10 saniye ıslatıp çıkartın.
Bu işlemi 2 kere tekrarlayın.
İç harcı için;
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
İçerisine ince yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin ve yumuşayana kadar soteleyin.
Ardından ince yemeklik doğradığınız biberleri ilave edin ve sotelemeye devam edin.
Kıymayı ekleyin ve karıştırın.
Tuz, karabiber, kimyon ve kuru naneyi ilave edip karıştırıp pişmeye bırakın.
Arada 1 – 2 yemek kaşığı et suyunu iç harca alıp karıştırın.
Yoğurt sos için;
Bir karıştırma kabının içerisine yoğurt, ezilmiş sarımsak ve kavrulmuş susamı alıp karıştırın.
Birleştirmek için;
Servis tabağınızın tabanına et suyuyla ıslattığınız simitleri yerleştirin.
Üzerine yoğurt sosundan gezdirin.
Hazırladığınız kıymalı harcı üzerine gezdirin.
En son üzerine tekrar yoğurt sostan gezdirin ve servis edin.