Groseri - Yemek Tarifi Detay - Çikolatalı Fondan
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Çikolatalı Fondan
Çikolatalı Fondan

Malzemeler

100gr tereyağı

100gr bitter çikolata

100gr toz şeker

50gr un

3 yumurta

Nasıl Yapılır?

*Fırına girecek minik kaplarınızı erimiş tereyağ ile iyice fırçalayın.Kapların içine şeker dökün ve kabın her tarafına gezdirip yapışmayan fazla şekeri tekrar boşaltın. *çikolata ve tereyağını benmari usulü eritmeye başlayın.Benmari usulü ısıtma , ateşte tencere içinde kaynayan suyun üstüne koyduğunuz başka bir kap içinde alttaki suyun buharı ile pişirme tekniğidir.Kaynar su kesinlikle üstteki kaba değmemelidir. *yumurtaların üzerine toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek şeker iyice karışana kadar çırpın *benmaride eriyen çikolata karışımını ateşten alın ve üzerine elekten geçirerek un ekleyin ve hızlıca karıştırın. *yumurta karışımı çikolataya yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. *bütün karışımı hazırladığınız fırın kaplarına koyup daha önceden 180 derecede ısınmış olan fırında 8-10 dk pişirin. *fırından çıkarttığınız Fondanların servis tabağına tersyüz ederek çıkartın.kenarından kaşığı içine soktuğunuzda dışı hafif sert içi akışkan bir çikolata kıvamında ise Fondanınız tam kıvamında olmuş demektir.İsteğinize göre krema,dondurma,reçel yada şamfıstık ile servis edin ve hızlıca sıcakken tüketin.

İçim Tereyağ 1Kg Rulo
İçim Tereyağ 1Kg Rulo
Adet
54,95 TL
TL
Carte D’or Selection Bitter Çikolata Aşkı 850 Ml
Carte D’or Selection Bitter Çikolata Aşkı 850 Ml
Adet
15,99 TL
TL
Groseri Toz Şeker 1 Kg .
Groseri Toz Şeker 1 Kg .
Adet
37,50 TL
TL
Söke Un 1 Kg
Söke Un 1 Kg
Adet
38,10 TL
TL
Tidaş Yumurta 15’li 63-72 Gr.
Tidaş Yumurta 15’li 63-72 Gr.
Adet
11,39 TL
TL