500 gr. hamsi
2 yumurta
5 adet taze soğan
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı un
1 avuç kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı pulbiber
½ çay kaşığı kimyon
Tuz-karabiber
Pişirmek için sıvıyağ
Hamsilerin başlarını ve kılçıklarını temizleyin. İyice yıkayıp suyunu süzün ve küçük doğrayın.
Taze soğanı, dereotu ve maydanozu ince kıyın.
Geniş bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Taze soğan, dereotu, maydanoz, ceviz ve hamsiyi koyup karıştırın. Pul biber, kimyon, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Un ve mısır ununu ekleyerek kıvam verin.
Tavada yağı kızdırın. Hazırladığınız karışımı dökerek, omlet gibi arkalı önlü pişirin. Çevirirken üstüne mısır unu serpin.
Aynı şekilde tüm malzemeyi bir fırın kabına dökerek, fırında da pişirebilirsiniz.