Malzemeler |
6 adet kırmızı kapya biber(konserve) |
1 diş sarımsak |
1 çay kaşığı tuz |
2 yemek kaşığı zeytinyağı |
1 yemek kaşığı nar ekşisi |
3 dal taze soğan |
1/2 demet dereotu |
Nasıl Yapılır ?
1-Domatesleri dörde bölün. Çekirdekli kısımlarını kullanmamak üzere kenara ayırın. Ardından minik küpler halinde olacak şekilde kesin ve kaseye alın.
2-Salatalıkları soyun, kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Önce jülyen doğrayıp ardından yine domatesi doğradığınız boyutta minik küpler halinde doğrayıp kaseye alın.
3-Sivri biberlerin sapını ayırın. Uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve tohumlarını çıkarın. Ardından tekrar jülyen kesin ve yine minik minik doğrayın. Kaseye ekleyin.
4-Maydanozların saplarını ayırın, yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve kaseye ekleyin. Aynı şekilde ceviz içini de doğrayarak kaseye ekleyin.
5-Eğer hemen servis edecekseniz tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın ve servis tabağına alın. 6-Buzdolabında bekletecek ve sonrasında servis edecekseniz kağıt havluyu hafifçe ıslatarak salatanın üzerine kapatın ve tuz, nar ekşisi, zeytinyağı karışımını başka bir kasede karıştırıp servis etmeden üzerine dökün.
Afiyet Olsun